Koulua käymättömien teemaryhmän kokoontumisajojen 27.3.2019 materiaalit

Koulua käymättömyyteen ja koulupoissaoloihin paneuduttiin VIP-verkoston teemaryhmän kokoontumisajoissa Paasitornissa. Livetilaisuuteen paikan päälle oli ilmoittautunut 150 osallistujaa. Etäyhteydellä oli mukana vähintään pari sataa osallistujaa.

Päivän kattaus oli monipuolinen; tarjolla oli sekä ulkomaista että kotimaista antia. Kouluttajien diaesitykset nyt saatavilla!

Tästä on … Lue lisää

TUVET-täydennyskoulutus, kevät 2019: Lapsen osallisuus ja oikeudet moniammatillisessa yhteistyössä

TUVET-hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama opettajankoulutuksen kehittämishanke, jonka toimintakausi on 2019-2021. Hanke järjestää vaativan erityisen tuen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville toimijoille maksutonta täydennyskoulutusta koko toimintakauden ajan.

Keväällä 2019 täydennyskoulutusta järjestetään viidellä eri paikkakunnalla: Turussa (3.4.), Oulussa (5.4.), Joensuussa … Lue lisää

VIP-verkoston ohjausryhmä kokousti 21.3.2019

Vaativan erityisen tuen VIP-verkoston kansallinen ohjausryhmä oli jälleen tärkeistä tärkeimpien asioiden äärellä opetus-ja kulttuuriministeriössä.

Mukaan kokoukseen oli tällä kertaa kutsuttu myös ydinryhmien puheenjohtajat, joista paikalla olivat Mikko Saari (OYS), Tiina Erkkilä-Wahtera (HYKS) ja Suvi Sankinen (TYKS). He kertoivat kehittämistyön alueellisesta … Lue lisää

EU:n vammaiskortti nyt erityistä tukea saaville lapsille ja nuorille

Maaliskuun alusta EU:n vammaiskorttia voivat hakea lapset ja nuoret, joilla on varhaiskasvatuksessa tai perusopetuksessa tehty erityisen tuen päätös. Lisäksi korttiin voi saada A-merkinnän, jolla voi osoittaa tarvitsevansa mukaansa avustajan tai tukihenkilön.

EU:n vammaiskortti tuli Suomessa käyttöön kesäkuussa 2018. Vammaiskortti on … Lue lisää